21. novembar 2023 13:11

Aleksandar Martinović: Interes nam je da mladi ostanu u svojim sredinama

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Branko Lukić

GORNJI MILANOVAC - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović danas je posetio opštinu Gornji Milanovac povodom otvaranja dečijeg igrališta u naselju Ivice.

Resorno ministarstvo za ovu investiciju opredelilo je 15 miliona, dok je opština Gornji Milanovac iz svog budžeta izdvojila nešto više od sedam miliona dinara.

"Mislim da smo napravili jedan dobar posao i da će deca i mladi koji budu koristili ovo igralište kao i naravno svi drugi građani Gornjeg Milanovca imati priliku da uživaju dok se bave različitim vidovima sporta, odnosno fizičke kulture", rekao je Martinović za Tanjug.

Intext service Video

Najavio je nastavak saradnje sa opštinom Gornji Milanovac.

"Već početkom sledeće godine raspisaćemo ponovo Javni poziv za finansiranje projekata iz našeg budžetskog fonda i opština Gornji Milanovac može da računa na našu pomoć i našu podršku za ovakve ili neke slične projekte", naglasio je ministar.

Martinović je ovom prilikom istakao da resorno ministarstvo i Vlada Republike Srbije nastavljaju da rade na razvijanju svih delova naše zemlje i da podjednako ulažu u sve delove.

"Interes nam je da između ostalog i ova deca i ovi mladi ostanu ovde u Gornjem Milanovcu, da ostanu u svojim sredinama, da im stvorimo pristojne uslove za život jer ništa nismo napravili ako nam se najveći deo stanovništva skoncentriše u Beograd, Novi Sad i u nekoliko velikih gradova", rekao je Martinović.

Service Photo Gallery

Igralište u naselju Ivice sadrži mini teren sa veštačkom travom, basket teren, deset različitih sprava za najmladje i brojne druge aktivnosti najmlađih.

"Mi ćemo učestvovati i sledeće godine na konkursu kod ministarstva, koliko sam razumeo ministra imaćemo opredeljena sredstva za dečija igrališta, pa ćemo videti u nekom drugom delu grada gde opština bude imala kapaciteta", rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Istakao je da bi voleo da to bude potez Backovac gde ima puno dece i postoji potreba da se izgradi novo igralište.