23. novembar 2023 15:12

Kostreš: Ovo je prilika da se čuje glas Vojvođana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kostreš: Ovo je prilika da se čuje glas Vojvođana

Foto: Shutterstock.com/BalkansCat, ilujstracija

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da su izbori 17. decembra prilika da se popravi situacija u Vojvodini, ali i celoj Srbiji, i da se zato mora izaći i na republičke i na pokrajinske izbore.

Kostreš je u video intervjuu koji je prosleđen medijima rekao da će se "Vojvođani" na predstojećim izborima zalagati za to da "Vojvodina bude tema" i da se ne utopi u druge teme kao i da se čuje glas Vojvođana gde god se o njima odlučuje.

"Važno je da se čuje glas Vojvođana i u Skupstini Srbije i u vojvođanskom parlamentu", rekao je Kostreš.

On je dodao i da u Vojvodini žive vredni, radni i pošteni ljudi, koji žele da sami odlučuju o raspodeli svojih sredstava i da je zato ideja LSV da se novac deli "na ravne časti", odnosno da trećina ide Republici, trećina Vojvodini, a trećina lokalnim samoupravama.

On je dodao da se LSV zalaže i za to da se sačuvaju vojvođanski način života, multikulturalnost i evropske vrednosti.

Kaže i da Vojvodina ima kvalitetnu obradivu zemlju, može da hrani čitavu Srbiju i da bude žitnica Evrope i da je zato njihov program da se sačuvaju vojvođanska sela i da mladi ostanu na njima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani- Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu potpisali su ranije koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na izborima za poslanike u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Koaliciona lista, nosi naziv "VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu".

Cilj liste je, kako su naveli, da Vojvodina bude tema na izborima 17. decembra, a zalagaće se i za "suštinsku decentralizaciju Srbije".