29. novembar 2023 16:52

Cvetković razgovarao sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STR

BEOGRAD - Ministar privrede Slobodan Cvetković razgovarao je danas sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem i tom prilikom naglasio da očekuje veliku stručnu podršku ovog tela u procesu implementaciji Zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Srbije.

Cvetković je naveo da je ovaj zakon usvojen na predlog Ministarstva privrede, kao i da je jedna od ključnih tema prilikom poslednje posete misije MMF-a bila kako da adekvatna implementacija ovog zakona počne u predviđenom roku - septembru 2024. godine.

Na današnjem operativnom sastanku razmatralo se i na koji način da se operacionalizuje saradnja između Ministarstva privrede i EBRD-a, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Kao jedan od modela saradnje, kako navode, predloženo je da se iz sredstava EBRD- a pruže konsultantske usluge u cilju implementacije ovog zakona, s obzirom na veliko iskustvo koje ova institucija ima u oblasti korporativizacije u javnom sektoru.