8. decembar 2023 14:07

Vesić: Ove godine u Bač uloženo više od dva miliona evra, gradićemo put za Odžake

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić: Ove godine u Bač uloženo više od dva miliona evra, gradićemo put za Odžake

Foto: TANJUG/MGSI/ PREDRAG MITIĆ

BAČ - Ove godine u Bač je uloženo više od dva miliona evra, a sledeće godine gradićemo i put prema Odžacima, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom obilaska radova na obnovi ulica u Baču.

" U naselju Vajska u Baču, u toku su radovi na obnovi ulica u samom centru, u Maršala Tita, Masarikovoj i Vuka Karadžića, vredni oko 200.000 evra", naveo je on.

Dodao je da su to investicije kakvih ranije nije bilo, jer sada država ima sredstava i mogućnosti da investira u takve projekte, da osim ulaganja u auto-puteve i brze saobraćajnice, gradi i obnavlja i lokalne puteve, koje ljudima na lokalu život znače, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kao najvažnije radove u ovom kraju, najavio je izgradnju puta Bač-Odžaci, dugog više od 20 km, što će, prema njegovim rečima, omogućiti Baču jaku i stabilnu vezu sa brzom saobraćajnicom "smajli", čija gradnja počinje 13.decembra.

To, dodao je, znači da će ulaganja u Bač naredne godine biti gotovo udvostručena.

Najavio je nastavak ulaganja u lokalne samouprave, posebno kada je reč o većim lokalnim i regionalnim putevima i dodao da se projektuje i brza saobraćajnica Bačka Palanka-Novi Sad, put kojim žitelji Bača mogu da idu prema Sremu, Mačvi, Semberiji.

"To je politika saobraćajnog povezivanja zemlje, politika predsednika Aleksandra Vučića, kojom podižemo privredni razvoj. Kada izgradimo lokalni put ili prugu omogućavamo više investicija, a to znači nova radna mesta, razvoj lokalnih biznisa, turizma, da ljudi ostaju da žive u svoim mestima, uz znatno bolji komfor života", rekao je Vesić.

Naveo je i podatak da su za sledeću godinu u budžetu opredeljene četiri milijarde evra za izgradnju infrastrukture u Srbiji, što je, kako je rekao, više nego što su odvojile sve zemlje Zapadnog Balkana zajedno.

Predsednik opštine Bač Steva Panić zahvalio je državnom vrhu što vodi računa o svim delovima Srbije.

"Sve što je urađeno i što će se tek raditi, mnogo znači građanima Bača", rekao je Panić.