17. decembar 2023 09:27

GIK: Biračka mesta otvorena na vreme, nije bilo nepravilnosti

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - U Beogradu je svih 1.180 biračkih mesta otvoreno jutros u 07.00 sati bez nepravilnosti, ali je bilo sitnih problema koji su rešeni, izjavio je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.

"Zapečanjena su glasačke kutije na svih 1180 mesta i ja očekujem da glasanje prođe u najboljem redu", rekao je Lukić na prvoj konferenciji GIK-a za novinare u izbornom danu.

Intext service Video

On je napomenuo da birački odbori imaju u proseku 20 predstavnika i da su zastupljene sve poslaničke grupe i svi predstavnici podnosioca izbornih lista.

Lukić je rekao da je na biračkom mestu 51 na Rakovici i biračkom mestu 50 na Zvezdari bilo sitnih problema, ali da su članovi biračkog odbora to rešili.

On je napomenuo da problemi mogu da nastanu zbog toga što neki članovi biračkog odbora nisu upoznati sa zakonom ili sprovođenjem izbornih procedura.

"Koliko vidimo, ostali članovi biračkih odbora i većina članova biračkih odbora su dobro upoznati, tako da sam siguran da će izborna procedura biti isprovedena u svemu onako kako treba", rekao je Lukić.