22. decembar 2023 16:22

Ministarstvo za rad preuzelo prava nad internet stranicom www.prvisvetskirat.rs.

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ZA RAD/ NENAD KOSTIĆ

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i Bojan Radojičić iz Užica potpisli su danas Sporazum o preuzimanju neograničenih prava nad internet stranicom www.prvisvetskirat.rs.

Kako se navodi u saopštenju, Selaković je rekao da je Radojičić pre 12 godina počeo da digitalizuje bazu vezanu za srpsku slavnu ratničku epopeju balkanskih ratova i Prvog svetskog rata.

Service Photo Gallery

"Plod rada ovog mladog entuzijaste iz Užica, sajt www.prvsvetskirat.rs je od danas pod upravom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zato što je Bojan Radojičić odlučio da pokloni, odnosno da donira vođenje ovoga sajta", kazao je Selaković.

On je, govoreći o sajtu, naveo da će se pri sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nalaziti domen www.prvsvetskirat.rs, koji će omogućiti ispunjavanje nadležnosti ministarstva vezanih za vođenje evidencije o svim ratnim memorijalima, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

U saopštenju se dodaje da je Selaković poručio da živimo u vremenu u kome se ljudi pitaju šta država može da uradi za pojedinca, ali da se retko ko pita šta može da uradi za državu.