25. decembar 2023 09:44

Nemanja Zavišić: Plan opozicije je da nasilnim putem izmeni volju građana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nemanja Zavišić: Plan opozicije je da nasilnim putem izmeni volju građana

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Plan opozicije je da nasilnim putem dođe do vlasti, odnosno da nasilnim putem izmeni volju građana koju su iskazali 17. decembra, izjavio je danas Nemanja Zavišić iz Centra za društvenu stabilnost povodom sinoćnog protesta liste "Srbija protiv nasilja" ispred Skupštine grada Beograda.

"Sinoć smo na žalost prisustvovali nemilim scenama, odnosno pokušaju da se zauzme Skupština Beograda i da se na taj način pogazi izborna volja Beograđana. Ja sam siguran da je Srbija ozbiljna država, demokratska pravna država koja ima institucije i da se neće dozvoliti bilo kakvo prekrajanje volje građana", rekao je on za Tanjug.

Zavišić kaže da su građani na izborima 17. decembra rekli svoje kada su ukazali poverenje listi "Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane" i dodao da smatra neće doći do prekrajanja volje građana i preuzimanja vlasti na ulici kao što bi to, kako kaže, opozicija želela.

Prema njegovim rečima, tačka na postizbornu krizu može da se stavi prihvatanjem volje građana od strane svih političkih aktera koji su učestovali na izborima 17. decembra, formiranjem institucija i nastavkom političkog života.

"Neki od njih su se, moram to da pohvalim, poneli odgovorno pa su podneli ostavke, počeli da preispituju spostvenu odgovornost, dok su ovi drugi i dalje besni na svoj narod, besni na sopstvene građane što im nisu ukazali poverenje", rekao je Zavišić.

Prema njegovom mišljenju, jedini izlaz iz ove situacije je priznanje volje naroda, formiranje institucija i nastavak političkog života.