25. decembar 2023 10:21

Načelnik Uprave policije: Osam policajaca povređeno prilikom pokušaja upada u Skupštinu grada

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Načelnik Uprave policije Ivica Ivković izjavio je da je u sinoćnom pokušaju nasilnog ulaska u Skupštinu grada Beograda povređeno osam policajaca od kojih će jedan danas biti operisan.

"Okupljena lica su više sati napadala policijske službenike, gađala ih kamenicama, motkama, drvenim palicama. I ceo taj pokušaj nasilnog ulaska trajao je do 21.50. Pripadnici MUP su tri sata trpeli napade, uzdržavali se od intervencije u iščekivanju da nasilje neće eskalirati i da će nasilnici prestati sa napadom", rekao je Ivković na konferenciji za novinare.

Intext service Video

Naveo je da je tom prilikom na žalost, povređeno osam policijskih službenika, među kojima i oni koji su zadobili teške telesne povrede.

"Jedan od njih će danas biti podvrgnut hirurškoj intervenciji. Pokušaj nasilnog upada u Skupštinu grada i napad na policiju trajao je u periodu od 18.55 do 21.50", rekao je Ivković.

Rekao je da je oko 18.00 časova došlo do neprijavljenog okupljanja građana u organizaciji koalicije Srbija protiv nasilja ispred zgrade Republičke izborne komisije u Ulici Kralja Milana broj 14.

Intext service Video

"Tom prilikom okupilo se oko 2.490 građana, a tokom ovog javnog okupljanja više političkih predstavnika navedene koalicije se obratilo prisutnima i iz njihovih govora već se mogu predvideti i naslutiti dalji razvoj situacije. Time su samo potvrđena saznanja kojima naša služba bezbednosti raspolaže i koja su predočena predstavnicima koalicije Srbija protiv nasilja na sastancima održanim u Ministarstvu unutrašnjih poslova 12. i 16. decembra", rekao je Ivković.

Naveo je da su predstavnici te koalicije negirali te informacije i dali garancije da do takvih incidenata i nemira neće doći.

"Ono što smo videli sinoć ispred Skupštine grada, u potpunosti je, nažalost, potvrdilo saznanja MUP i ostalih službi bezbednosti, pokazalo drugo, očigledno - pravo lice i namere ovih skupova", naglasio je Ivković.

Service Photo Gallery