6. januar 2024 09:47

Predsednik Vučić sa srpskom decom iz Severne Makedonije: Čuvajte naše običaje i kulturu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Vučić sa srpskom decom iz Severne Makedonije: Čuvajte naše običaje i kulturu

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu srpske nacionalnosti iz Severne Makedonije kojima je poručio da čuvaju naše običaje i kulturu.

"Čuvajte našu običaje, kulturu i časno ime velikog srpskog naroda kojem pripadate. Želim da vam se zahvalim što ste ovde, verujem da ćete mnogo toga videti u Beogradu, da ćete zavoliti Srbiju, baš kao što volite i mesto odakle dolazite, baš kao što volite i Severnu Makedoniju", rekao je Vučić u Predsedništvu gde je deci podelio božićne paketiće.

On je srpskom narodu ma gde živi i SPC, patrijarhu Porfiriju uputio čestitke za Božić, najradosniji hrišćanski praznik.

"Našem narodu u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, a pre svega našem stradalnom narodu na delu Srbije, na Kosovu i Metohiji, da im kažem hvala što čuvaju srpsko ime i prezime, što čuvaju naša srpska ognjišta i našu srpsku kuću", rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio deci, vaspitačima i nastavnicima iz Skoplja, Kumanova, Bitolja, Tetova što su došli u Beograd.

Srpska deca iz Severne Makedonije poklonila Vučiću sliku sa božićnim pozdravom

Deca srpske nacionalnosti iz Severne Makedonije, koja borave u poseti Beogradu povodom božićnih praznika, poklonila su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sliku sa božićnim pozdravom "Hristos se rodi", uz čestitanje Badnjeg dana i Božića predsedniku i celom srpskom rodu.

U posetu Srbiji došlo je 32-oje dece iz Skoplja, Bitolje, Kumanova i Tetova. Angela Antevska iz Severne Makedonije rekla je da Srbiju oseća kao svoju kuću i da je čast biti ovde, u Beogradu.

"Naš osnovni zadatak u Severnoj Makedoniji je da čuvamo srpski jezik, ćirilicu i srpsku kulturu. Predsedniče, godinama ste pomagali svima u regionu, bili tu kada je bilo najteže i doprineli jačanju odnosa dva bratska naroda", izjavila je Angela.