6. januar 2024 13:13

Vučević: SNS je odlukom, izborom i voljom građana odabrana da čuva Srbiju

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Srpska napredna stranka je odlukom, izborom i voljom građana Srbije odabrana da bdi i čuva Srbiju čime je odgovornost SNS najveća, poručio je danas predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević povodom obeležavanja Badnjeg dana.

U sedištu Srpske napredne stranke Badnji dan je danas obeležen svečanim unošenjem badnjaka, koji je uneo predsednik SNS Miloš Vučević.

Service Photo Gallery

Sveštenik je nakon unošenja badnjaka očitao molitvu, osveštao badnjak i svim vernicima čestitao Badnji dan i predstojeće Božićne praznike.

"Uvek i po pisanim i nepisanim pravilima, zapisima, običajima, domaćin porodice ili porodica unose, u danu očekivanja rađanja onoga ko je i rođen da bi nas spasao i stradao zbog svih nas, u svoj dom badnjak, drvo koje nas je čuvalo i bilo deo odrastanja i sazrevanja našeg naroda i naše države", rekao je Vučević.

Intext service Video

Dodao je da nas i samo drvo badnjaka asocira na bdenje, na čuvanje i očekivanje onoga ko je trebalo da dođe i zbog čijeg rođenja su se danas okupili.

"Srpska napredna stranka je odlukom, izborom i voljom građana Srbije odabrana da bdi i čuva Srbiju čime je naša odgovornost najveća za našu veliku zajedničku kuću, a to je kuća koja se zove Srbija", poručio je Vučević.

Istakao je da je najveća odgovornost Srpske napredne stranke i za sve Srbe gde god da žive.

"Posebu božićnu poruku šaljemo i u molitvama smo sa njima, sa našim stradalim narodom na raspetom Kosovu i Metohiji, sa narodom koji je svakodnevno izložen pritiscima i teroru. U mislima, željama i molitvama da naš narod opstane i ostane tamo gde živi vekovima", rekao je Vučević.

Dodao je i da su njihove molitve i misli sa Republikom Srpskom kao i sa svim Srbima gde god da žive i poručio je da će Srbija voditi računa o svim građanima Srbije, ali i o njenom narodu gde god da živi u skladu sa međunarodnim pravom.

Svojim kolegama iz stranke poručio je da ih čeka mnogo posla u novoj godini, mnogo obaveza kao i velika odgovornost.

"Treba da razvijamo i jačamo Srbiju, treba da nastavimo da razvijamo infrastrukturu, treba da nastave da rastu plate i penzije i da ljudi budu zadovoljniji životom u Srbiji", rekao je Vučević i dodao da treba da vrate naši sinarodnici koji živi van Srbije.

Intext service Video

Istakao je da će morati da se jača ekonomija, zdravstveni sistem, prosveta, obrazovanje, vojska i policija.

"Želim vam miran Božić, dobru i blagorodnu godinu, puno uspeha, dobro zdravlje, ali i junačku sreću da izdržimo sve izazove koji su pred nama i da budemo odgovorni jer su nam tu odgovornost dodelili građani Srbina na izborima", rekao je Vučević, a zatim svim građanima Srbije rečima "Hristos se rodi" čestitao Božić.

Unošenju badnjaka prisustvovali su i ostali članovi i funkcioneri Srpske napredne stranke među kojima su Siniša Mali, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović, Irena Vujović, Nada Macura, Maja Gojković, Arno Gujon i ostali.