8. januar 2024 12:55

Aleksandar Karađorđević čestitao Dan državnosti i slavu Republike Srpske

Izvor: TANJUG

Foto: Filip Plavčić

BEOGRAD - Princ Aleksandar Karađorđević uputio je čestitku građanima i Vladi Republike Srpske povodom predstojećeg praznika državnosti i krsne slave – Svetog prvomučenika arhiđakona Stefana – u kojoj je podsetio na neraskidivu sjajnu nit koja premušćuje daljine i povezuje braću i sestre.

"Tradicija našeg naroda i naša istorija podsećaju nas na neraskidive veze koje su stvorili naši preci, a koje su i danas podjednako jake i čvrste. To je davno zasađeno seme iz kog je izraslo jako i zdravo drvo, sa granama koje se nadvijaju nad obe strane Drine. Ova sjajna nit koju su naši preci počeli da tkaju, premošćuje daljine i povezuje braću i sestre. Tako će ostati i ubuduće", naglasio je princ Aleksandar u čestitiki.

Dodao je su slobodarski ideali koji su u samoj srži našeg naroda temelji na kojima danas počivaju i na kojima će i u svim vremenima počivati Republika Srpska i Srbija.

"Svim građanima i Vladi Republike Srpske od srca čestitam Dan državnosti i krsnu slavu. Građanima želim dobro zdravlje, bezbednost i svaku sreću i blagostanje u ličnom životu, a Republici Srpskoj uspeh i napredak", napisao je princ Aleksandar.