10. januar 2024 12:53

Jovana Filipović: Uložićemo zahtev za odbacivanje optužnice protiv Dragiše Milenkovića

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

PRIŠTINA - Jedan od advokata Dragiše Milenkovića iz Kišnice, kome je danas u prištini počelo suđenje zbog navodnih ratnih zločina, Jovana Filipović izjavila je da će odbrana uložiti zahtev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze, zbog, kako je naglasila činjenice da je optužnica podignuta isključivo na osnovu izjava svedoka.

"Ne postoji niti jedan dokaz, niti o povredama koje su oštećeni pretrpeli, niti bilo koji drugi dokaz. Tako da ćemo u tom pravcu prigovoriti i tražićemo od suda da se ovakva optužnica odbaci i da se Dragiša oslobodi", rekla je Filipović novinarima i dodala da takvu optužnicu nikada u karijeri nije videla jer je podignuta bez dokaza i samo na osnovu izjava svedoka.

Intext service Video

Advokat Dejan Vasić rekao je da Milenković u zatvoru u Podujevu ima teške uslove, da ne izlazi iz ćelije, kao i da smatra da su se stvorili uslovi da iz kućnog pritvora prati suđenje.

"Porodica Dragišina i ja sa kolegama smo spremni da se zakunemo da Dragiša neće napustiti Gračanicu", rekao je on.

Intext service Video

U Osnovnom sudu u Prištini danas je Dragiši Milenkoviću iz Kišnice kod Gračanice održano prvo ročište i pročitana optužnica za navodne ratne zločine.

Milenkoviću se, prema optužnici, na teret stavlja da je u svojstvu čuvara učestvovao u navodnim ratnim zločinima protiv civilnog stanovništva u zatvorima u Lipljanu i Prištini tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Milenković se nakon čitanja optužnice izjasnio da nije kriv.

Dragiša Milenković je uhapšen 21. juna 2023. godine u Kišnici , dok je optužnica protiv njega podignuta 26. decembra prošle godine.