6. januar 2023 16:06

Goran Rakić i Aleksandar Spirić čestitali pravoslavnim vernicima Badnji dan i Božić

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Srpske liste Goran Rakić i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, čestitali su danas pravoslavnim vernicima Badnji dan i Božić.

Spirić je u čestitki, u kojoj poziva na mir i zajedništvo, poručio da se samo slogom može postići boljitak za ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, prenosi Kosovo onlajn.

“Božićni praznici su prilika da se osvrnemo na tradicionalne vrednosti hrišćanstva. Neka vam današnji praznik donese radost, zdravlje, porodičnu sreću i blagostanje", navodi se u čestitli Spirića.

Kako ističe, "u ovim teškim vremenima, treba sačuvati sadašnjost, nadati se dobrom i dobro neće izostati".

"Osnova svega je dobra promisao. Nastavite da uklanjate nesporazume, širite ljubav, čistotu i dobrotu . Svesni sadašnjeg trenutka, nastojmo da se popravljamo, opraštamo i verujemo u bolje sutra", poručuje Spirić.

Dodaje da čuvanjem mira u duši i vaspitanjem naše dece sačuvaćemo i veru i tradiciju i državu Srbiju.

"Jedino zajednički i složni uspećemo u svojim namerama zarad boljitka ljudi koji žive na ovom prostoru. Srećan praznik!", zaključuje Spirić.

Rakić je povodom Božića uputio čestitku patrijarhu Porfiriju, episkopu Teodosiju, kao i svim vernicima.

"U ime Srpske liste i svoje lično ime, njegovoj svetosti Patrijarhu srpskom Porfiriju, vladiki raško-prizrenskom Teodosiju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svom vernom narodu koji slavi rođenje Gospoda Isusa Hrista, čestitam Badnji dan i najradosniji hrišćanski praznik, Božić. Neka nam Gospod Bog da snage da se izborimo sa svim izazovima kako bi nam naredni dani bili dani blagostanja", poručio je Rakić.