7. januar 2023 12:01

Ministar Krkobabić uputio božićnu čestitku uz želju da "međugeneracijska solidarnost ostane naš večiti imperativ"

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar za brigu o selu i predsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda Milan Krkobabić uputio je danad pravoslavnim vernicima, monaštvu, sveštenstvu i patrijarhu srpskom Porfiriju čestitku sa najiskrenijim porukama povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

„Želim vam mir, dobro zdravlje i sveopšti boljitak! Neka Božić, praznik rađanja, ljubavi, tolerancije, nade i pomirenja u domove vernika donese slogu, međusobno poštovanje i napredak, posebno vrednim domaćinima i u najudaljenijim selima Srbije", navodi se u čestici, koju prenosi press služba resornog ministarstva.

Krkobabić u poruci izražava želju da "međugeneracijska solidarnost ostane naš večiti imperativ".

Ističe da je visok stepen socijalne odgovornosti nephodan čin svakodnevnog odnosa prema svim dobronamernim ljudima, naročito prema onima sa posebnim potrebama, osobama sa invaliditetom i svim socijalno ugroženim grupama.

"Upravo je dan Hristovog rođenja prava prilika za ispoljavanje ljudske solidarnosti: mladih sa starijima, bogatih sa siromašnima, moćnih sa nemoćnima, ali i nama nasušno potrebna, solidarnost onih iz gradova sa onima iz sela. Samo uz puno uzajamno poštovanje i razumevanje moći ćemo zajedno da savladamo i najveća iskušenja", poručio je Krkobabić.