5. februar 2024 15:53

Gašić: MUP će nastaviti da ulaže u bolje uslove rada svih policijskih službenika

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ Nikola Mladenović

PRIJEPOLJE - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da će MUP nastaviti da ulaže u bolje uslove rada i opremu svih policijskih službenika koji danonoćno štite živote građana i njihovu imovinu, saopštio je MUP.

Gašić je danas obišao renovirane prostorije Vatrogasno-spasilačkog bataljona Prijepolje i Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Požega, kao i pripadnike Policijske uprave u Prijepolju.

Kako je naveo, elementarne nepogode sve su drastičnije zbog klimatskih promena, a u tim situacijama vatrogasci-spasioci uvek su prvi na licu mesta, spremni da se suoče sa svim izazovima kako bi sačuvali ljudske živote.
Intext service Video

"Pripadnicima Sektora za vanredne situacije biće uručena nova vozila i nova oprema kako bi bili još bezbedniji i efikasniji prilikom obavljanja zadataka, ali i kako bi i dalje hrabro brinuli o bezbednosti i sigurnosti svih građana", istakao je Gašić.

MUP podseća da je za samo godinu dana renovirano više od 30 objekata i da su izgrađene i opremljene nove vatrogasne stanice u Trgovištu, Aleksandrovcu i Aleksincu.

Kako je navedeno u saopštenju, u toku je izgradnja objekta sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu, kao i Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Kuli, Negotinu, Velikom Gradištu i Knjaževcu.

Takođe, vozni park Sektora za vanredne situacije biće bogatiji za ukupno 77 novih vatrogasnih vozila na nivou cele Srbije.

Service Photo Gallery