4. mart 2024 17:23

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija poziva mlade da se pridruže timu Ministarstva za realizaciju projekata

Izvor: TANJUG

Foto: MIT

BEOGRAD - Ministarstvo informisanja i telekomunikacija pozvalo je danas studente završnih godina ili diplomirane mlade stručnjake da se pridruže timu Ministarstva i rade na realizaciji različitih projekata.

Ministarstvo poziva mlade da im se pridruže realizaciji projekata u oblasti razvoja i primene veštačke inteligencije, informacione bezbednosti, biotehnologije, elektronske uprave, digitalne infrastrukture i medija.

"Ukoliko ste zainteresovani za rad u dinamičnom okruženju, kontinuirano usavršavanje i edukaciju, mogućnost napredovanja u radu i sticanja posebnih znanja, priliku da radite na uspostavljanju superkompjutera poslednje generacije, razvoju Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju, jačanju Nacionalnog centra za informacionu bezbednost, razvoju softverskih rešenja biotehnologije i elektronske uprave i daljem širenju širokopojasne telekomunikacione mreže u Srbiji, „Moj IKT tim“ u okviru Ministarstva je pravo mesto za vas", navodi Ministarstvo u saopštenju.

Pored navedenih oblasti, mladi će moći da se oprobaju i u izgradnji širokopojasne telekomunikacione mreže i uvođenju 5G mreže, programu Digitalna Evropa i digitalizaciji turističke ponude u Srbiji, razvoju veb tehnologija i veb servisa, elektronskih usluga i usluga poverenja, unapređenje poštanskog saobraćaja i implementaciji medijske strategije u Srbiji.

Svi zainteresovani kandidati mogu poslati biografiju i motivaciono pismo putem elektronske adrese karijera@mit.gov.rs najkasnije do 15. aprila 2024. godine.