15. mart 2024 16:52

Edin Đerlek: Ministarstvo će nastaviti da ulaže u Priboj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Edin Đerlek: Ministarstvo će nastaviti da ulaže u Priboj

Foto: TANJUG/MRRR/ MILOŠ PERIĆ

PRIBOJ - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Priboj, povodom projekta rekonstrukcije ulice u tom gradu, za koji je Ministarstvo izdvojilo 20,8 miliona dinara i najavio nastavak pomoći toj opštini.

Kako je saopštilo Ministarstvo za regionalni razvoj, u pitanju je rekonstrukcija dela ulice koja uključuje zamenu vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukciju ulične rasvete, kao i kolovoza i trotoara.

Đerlek se, tom prilikom, sastao i sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem sa kojim je razgovarao o budućim ulaganjima u komunalnu i putnu infrastrukturu u Priboju i najavio da će za projekte u toj opštini iz budžeta Ministarstva biti izdvojeno 40 miliona dinara.

"Srećan sam što privodimo kraju radove u Ulici 12. januar koja je veoma važna za sve građane Priboja ali i one koji posećuju Priboj. Osim što se u njoj nalaze kulturno-istorijske ustanove, radovi su važni i za meštane koji žive u ovoj ulici ali i za preduzetničke radnje koje se ovde nalaze. Želimo i dalje da ulažemo u Priboj", rekao je Đerlek.

Kako je rekao, opština je konkurisala sa novim projektoma, a to su ulica Radenka Karadžića, potom vodovod u naselju Miškovac, a uz to će se raditi još nekoliko ulica u Starom i Novom Priboju.

"Za ove projekte iz budžeta Ministarstva biće izdvojeno oko 40 miliona dinara“, izjavio je ministar.

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji.

Sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, potom komunalne, putne i socijalne infrastrukture.

Opštine širom Srbije imale su prilike da konkurišu za ova sredstva putem Javnog poziva koji je raspisan u februaru i danas ističe.