10. april 2024 17:01

Brnabić se sastala sa predsedavajućim OEBS Ijanom Bordžom

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Narodna skupština Republike Srbije

BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministrom spoljnih i evropskih poslova i trgovine Republike Malte Ijanom Bordžom i obavestila ga da je sutra pozvala sve parlamentarne stranke na još jednu rundu razgovora o implementaciji preporuka Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Service Photo Gallery

Ona je napomenula je da će sastanku prisustvovati i organizacije civilnog društva, međunarodni partneri Republike Srbije kao i predstavnici Misije OEBS-a u Srbiji.

Brnabić je Bordžu poželela dobrodošlicu u Srbiju i izrazila zadovoljstvo što ima priliku da na samom početku svog mandata kao predsednice parlamenta razgovara sa predsedavajućim tako značajne institucije, kao što je OEBS.

Intext service Video

Predsednica skupštine podsetila je da su u parlamentu pre dve godine usvojene ustavne izmene koje jačaju nezavisnost pravosuđa, te da je u tome pomoć OEBS- a bila više nego dragocena.

Bordž je pohvalio Srbiju u vidu spremnosti za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i istakao da je naša zemlja pokazala veliku posvećenost tome uprkos brojnim izazovima.

Sastanku su prisustvovali i Sandra Božić, potpredsednica Narodne skupštine i šefica delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a, Marina Raguš, potpresednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za spoljne poslove kao i Jan Bratu, šef Misije OEBS-a u Srbiji.