15. maj 2024 11:28

Ivica Dačić razgovarao sa generalnim sekretarom Interpola o produbljivanju saradnje

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

BEOGRAD  - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom kome je preneo zainteresovanost za produbljivanje saradnje sa tom organizacijom, koja je u prethodnom periodu bila intenzivna.

Dačić je tom prilikom naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala, navodi se u saopštenju MUP-a.

Service Photo Gallery

Dvojica sagovornika su se saglasila da je Interpol nezaobilazni i nezamenljiv faktor u zajedničkim borbama protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i da je neophodno da se postojeće Interpolove baze i alati dodatno unapređuju i razvijaju.

Dačić je istakao da će MUP Srbije nastaviti rad na realizaciji projekata iz prethodnih godina i, u tom smislu, nastaviti rad na produbljivanju saradnje u budućnosti.

Generalni sekretar Interpola Štok rekao je da je Srbija u ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji prepoznata kao lider u saradnji, kao i da je dobar primer po svim elementima rada, a prema relevantnim podacima Interpola.