17. maj 2024 12:37

Rumunska senatorka Diana Jovanović Šošoka: Poslaću otvorena pisma UN i svetskim liderima zbog rezolucije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rumunska senatorka Diana Jovanović Šošoka: Poslaću otvorena pisma UN i svetskim liderima zbog rezolucije

Foto: Tanjug video

BEOGRAD  - Rumunska senatorka i predsednica SOS partije Diana Jovanović Šošoka izjavila je da se nada da UN neće usvojiti rezoluciju o Srebrenici i najavila da će lično uputiti otvorena pisma i UN i svim političarima iz Evrope i sveta.

"Poslaću otvoreno pismo i moliti političare iz cele Evrope i sveta da pošalju otvorena pisma UN i da ponovo analiziraju vaš slučaj jer niste krivi za ono što se desilo u Srebrenici, kao ni za ono što se desilo na Kosovu", rekla je ona i naglasila da će i u pismu UN ponoviti da je Kosovo - Srbija.

Dodaje da se nada da se neće desiti da rezolucija bude usvojena.

"Ali, nažalost ako se desi, to znači da ćete biti najveći primer kako se jedna država može okupirati lažima", rekla je Jovanović Šošoka i dodala da Srbija za obične ljude, za Rumuniju i njene političare neće biti "žigosana", već će biti heroj.

"Za nas, za prave ljude, za nas iz Rumunije, pa i političke ličnosti poput mene, vi ćete biti naši heroji. I zato moramo da vas branimo i da vam pomognemo da se odbranite pred ovim masovnim napadom", naglasila je Jovanović Šošoka.

Prema njenim rečima, Srbija mora da apeluje na svoj narod, na ljude iz svih krajeva i ne samo širom Srbije, već i u Evropi jer ima dosta država koje shvataju da su u opasnosti.

"Morate se braniti i tražiti od svih drugih država oko vas, uključujući i Rumuniju, da brane vašu državu i svoj narod", rekla je ona.

"Ako uspeju sa vama, uspeće sa mnom, uspeće sa Bugarskom, uspeće sa Mađarskom, sa Makedonijom", kaže Jovanović Šošoka.

Dodala je da mnogi treba da shvate da su i oni u velikoj opasnosti, jer, kako je navela, "ako ostvare svoj naum sa Srbijom, uspeće i sa ostalim".

"Sve mi države na Balkanu imamo dužnost i obavezu da vas branimo", kazala je Jovanović.

(Kraj) ale/cv