19. maj 2024 14:09

Ivica Dačić: Glas za listu "Aleksandar Vučić" znači pobedu čitave Srbije

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

NOVI SAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas na predizbornoj konvenciji u Novom Sadu da samo jaka Srbija može da se odupre svim pritiscima i neprijateljima, pozivajući građane da na lokalnim izborima 2. juna daju glas listi "Aleksandar Vučić".

Dačić je na centralnoj predizbornoj konvenciji liste "Aleksandar Vučić Novi Sad sutra" rekao je da glas za koaliciju koja je okupljena na toj listi neće biti lična ili partijska pobeda, već pobeda čitave Srbije.

Intext service Video

"Partija ima mnogo, a Srbija je samo jedna i zato smo zajedno, jer smo zajedno - za Srbiju", poručio je Dačić.

Dačić je dodao da su Srbija i njen narod meta i da je obaveza svih da se suprotstave pritiscima i da brane vitalne nacionalne interese kao što su Kosovo i Metohija, Republika Srpska, i pravo Srba u čitavom regionu, a da je glas za listu "Aleksandar Vučić" nastavak te borbe.

"Mi nikada nisamo tražili tuđe, ali ne damo svoje. Ne damo svoju Srbiju", naglasio je Dačić.

On je istakao da su predlagači rezolucije o Srebrenici počinitelji najvećih genocida u istoriji čovečanstva.

Intext service Video

"Pa zar će Nemačka nama da deli lekcije o genocidu? Koliko je miliona ljudi ubila njihova ruka u Drugom i Prvom svetskom ratu? Ćele kula svedoči o turskom genocidu nad našim narodom i sada mi treba da se pravdamo da li su Srbi genocidan narod", rekao je Dačić.

Dodao je da zbog toga daju podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da čitavom svetu kaže da Srbija ne prihvata takve kvalifikacije, pozivajući sve građane da na izborima 2. juna daju glas listi "Aleksandar Vučić - Srbija sutra".