29. maj 2024 13:33

Gračanica: Uhapšen Albanac zbog napada na Srbina

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gračanica: Uhapšen Albanac zbog napada na Srbina

Foto: TANJUG/DOPISNIŠTVO KIM

GRAČANICA - Takozvana kosovska policija uhapsila je Albanca zbog napada na Damnjana Šabića, radnika u tržnom centru u Gračanici, dok je Šabić bio na radnom mestu.

Damnjana Šabića napao je na radnom mestu Albanac koji ga je vređao, vukao za ruku i pretio mu na na nacionalnoj osnovi zato što ne govori albanski jezik.

Šabić je potvrdio je napadnut na radnom mestu i da su mu nanete lakše telesne povrede.

"Počeo je da mi preti, da me psuje, uhvatio me je za ruku, vukao me je nasilno po marketu. Govorio mi je da izigravam patriotu, kako ne znam albanski. Pretio mi je da će me ubiti i psovao srpsku majku. Uplašio sam se i pozvao obezbeđenje, oni su mi rekli da se vratim na svoje radno mesto. Osoba koja me je napala rekla mi je da sačekam i da ne idem na radno mesto, ali sam ja otišao", kaže Šabić.

Nakon svega što mu se dogodilo, on naglašava da je zabrinut za svoju bezbednost.

"Svestan sam i gde živimo i, najiskrenije, znam da nemamo nikakvu zaštitu. Menadžerka mi je rekla da je ovo mogu svugde da se desi. Ovo je bilo na nacionalnoj osnovi, napao me je jer sam Srbin i nisam znao albanski jezik. Trenutno mi je najbitnije da se iz svega izdignem, pošto sam još u nekom grču i strahu", rekao je on.

Zbog svega je odlučio da da otkaz.

"U ponedeljak sam dao otkaz. Moram da kazem da je menadžerka marketa bila skroz korektna prema meni, izvinila mi se i jedina je u tom marketu pitala kako sam", rekao je Šabić.

Dodao je da je od posledica fizičkog kontakta zadobio modrice na ruci.

"Pokazao sam joj ruku i modricu koju sam imao. Ponudila mi je da ostanem zbog plate, ponudila mi je i tu vrstu pomoći da zabrane napadaču ulazak u market. Ja sam rekao da ne želim ovde više da radim", rekao je on.

Iz policijske stanice u Gračanici potvrdili su Tanjugu da je jedna osoba albanske nacionalnosti privedena uz određeno zadržavanje od 48 sati.