30. maj 2024 12:22

Selaković: Ministarstvo kulture za Sombor obezbedilo više od 20 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selaković: Ministarstvo kulture za Sombor obezbedilo više od 20 miliona dinara

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO KULTURE/ DARIO KONSTANTINOVIĆ

BEOGRAD - Ministar kulture Nikola Selaković potpisao je danas u Somboru ugovore o finansiranju četiri projekta ukupne vrednosti 1,4 miliona dinara i tom prilikom istakao da je Ministarstvo kulture Republike Srbije u ovoj godini za ustanove kulture u ovom gradu, kroz različite vrste konkursnih finansiranja, obezbedilo više od 20 miliona dinara, najavili su organizatori.

Selaković je istakao da je najveći deo opredeljen Istorijskom arhivu grada Sombora, koji je kroz konkurs "Gradovi u fokusu" ove godine dobio 12,7 miliona dinara za rekonstrukciju fasade, dok je 6 miliona dinara obezbeđeno Gradskom muzeju.

"Danas smo 1,4 miliona obezbedili za različite vrste aktivnosti i projekte Galerije 'Milan Konjović', Gradskog muzeja i Narodnog pozorišta u Somboru. Naše Ministarstvo nastaviće i dalje, u predstojećem periodu, da bude dobar oslonac i veran partner Gradu Somboru", rekao je Selaković.

Ministar je podsetio da je, od 2021. godine, Grad Sombor od Ministarstva kulture dobio 60.272.000 dinara za preko 80 projekata - kako za ustanove kulture, tako i za različite vrste kulturnih programa.

Ministarstvo kulture je današnjim ugovorima omogućilo Galeriji "Milan Konjović" realizaciju druge faze unapređenja "virtuelne šetnje", a treće faze izrade digitalnih formata upotrebom mobilnog vodiča, somborskom Narodnom muzeju osavremenjivanje i dopunu sadržaja na IQ TOUCH pametnoj tabli, a Narodnom pozorištu organizaciju izložbe u čast 26 godina izvođenja Nušićevog "Sumnjivog lica" u ovoj ustanovi kulture.