2. jun 2024 22:48

Vučević: Ubedljiva pobeda naprednjaka svuda osim u četiri opštine

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je večeras da su naprednjaci sa listom "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" odneli čistu i ubedljivu pobedu u svim gradovima i opštinama gde u održani izbori svuda osim u četiri mesta - Tutinu, Bačkoj Topoli, Senti i Kanjiži.

"U svim ostalim gradovima i opštinama imali smo sigurnu pobedu. Ponavljam, u svim opštinama, osim ove četiri opštine i što je prirodno, jer je tamo struktura stanovništva koja je uvek definisala nešto drugačiji politički raspored na lokalnom nivou", rekao je Vučević na konferenciji za novinare u štabu SNS u Beogradu, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić.  

Intext service Video

"U svim ostalim gradovima opštinama, od severa do juga, od Subotice do Niša i od Užica pa na istok svuda gde su održani izbori, naša lista Aleksandar Vučić Srbija sutra, imala je čistu i ubedljivu pobedu", rekao je Vučević.

On je naveo da izlaznosti varira.

"Najmanja je u opštini Tutin 33 odsto, pa do one najveće koje imamo u Sremu u Pećincima nešto preko 70 odsto. To je ono što mogu da vam kažem u ovom trenutku, može da zavisi od opštine do opštine, ali je taj trend da se kreće između 43, 44 odsto pa do nešto više od 50 odsto najveći deo opština i gradova koji su imali izbore", rekao je Vučević.

Srbija izabrala stabilnost i odgovornost, izbori imali nacionalni karakter

Predsednik SNS rekao je večeras u štabu ove stranke na Novom Beogradu da je Srbija na lokalnim izborima izabrala stabilnost i odgovornost kao i da su izbori imali i nacionalni karakter. 

On je rekao da pobedu posvećuje svim građanima, a izrazio je zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Intext service Video

"Bio je dosta odsutan zbog državnih obaveza, ali je verovao u ovu politiku, verovao u listu, verovao da smo napravili dobru sinergiju, zajedništvo i da smo pokazali da je Srbija iznad svake političke stranke, iznad partikularnog interesa", rekao je Vučević na konferenciji za novinare u štabu SNS.

On je naveo da svi u koaliciji ne misle uvek isto o svim pitanjima, ali je da je Srbija nešto što ih objedinjava i što ih je spojilo. 

Zabrinut sam zbog ogoljenog nasilja opozicije, nadam se da će odgovarati

Miloš Vučević izjavio je večeras da je zabrinut zbog ogoljenog nasilja od aktivista opozicije tokom izbornog dana i izrazio očekivanje da će svi koji su učestvovali u tome odgovarati.

"To do sad nismo imali ili nismo imali ovakvog intenziteta - da se neko ne bavi svojim izbornim štabovima, da se neko ne bavi svojim kol centrima, da se neko ne bavi svojim kontrolorima odnosno članovima biračkih odbora, nego se bavi onim šta drugi rade i ako može da nekog prebije, razlupa, polomi i onemogući da učestvuje na izborima", rekao je Vučević odgovarajući na pitanje novinara.

Intext service Video

Istakao je da se približavamo tome da, prema opoziciji, stranke više neće smeti da učestvuju na izborima.

Kako je rekao, po opoziciji, više neće smeti da se sprovodi kampanja  od vrata do vrata, niti da se zove telefonom, niti da se imaju kol centri i drugo.