5. jun 2024 12:59

Dr Dragan Milić: Nove izbore nećemo prihvatiti, možete da ih organizujete bez nas

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

NIŠ - Dr Dragan Milić, koji je sa svojom istoimenom grupom građana učestvovao na lokalnim izborima u Nišu, izjavio je danas da su opozicione liste pobedile u Nišu i poručio da nove izbore neće prihvatiti.

Milić je na zajedničkoj konferenciji za novinare četiri opozicione liste koje su prešle cenzus u tom gradu rekao da svi oni zajedno imaju 3.332 glasa više od vladajuće stranke i da SNS nema legitimitet da bude na vlasti u Nišu.

On je najavio da će u opštini Medijana biti formirana nova vlast.

"Mi smo uspostavili dogovor za Medijanu. Najveća opština u Nišu je glasala za nove ljude. Tamo je razlika više od 6.000 glasova, tamo ćemo formirati novu vlast…", rekao je on.

Intext service Video

Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije tvrdio je da je Ruska stranka falsifikovala potpise i da je protiv ove partije podneta krivična prijava još 21. maja.

"Oni tvrde da su dobili mandat sa samo devet glasova više", rekao je Stanković i dodao da su konstatovane nepravilnosti na 52 biračka mesta.

On je tvdrio i da je njihov pravni tim tokom uvida u izborni materiajl GIK-a utvrdio zloupotrebe i dodao da će njihova lista podneti blagovremene prigovore.