7. jun 2024 13:18

Žarić Kovačević razgovarala sa Frederikom Rauzerom o nastavku saradnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Žarić Kovačević razgovarala sa Frederikom Rauzerom o nastavku saradnje

Foto: TANJUG/MDULS/ JASMINA MITROVIĆ

BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević razgovarala je sa direktorom za međunarodnu saradnju Francuskog instituta za javnu upravu Frederikom Rauzerom, a taj susret predstavlja kontinuirani nastavak saradnje započeta 2019. godine prilikom posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji.

Tada potpisanim Administrativnim sporazumom između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije i Ministarstva za poslove javne uprave i javne račune Francuske definisane su aktivnosti u oblasti reforme javne uprave, upravljanja ljudskim resursima i stručnog usavršavanja.

Ministarka Žarić Kovačević je istakla da su do sada u potpunosti i veoma uspešno realizovana tri Akciona plana i pozvala je da se uspostavi direktna komunikacija između sektora ministarstva i Francuskog instituta zarad efektivnije realizacije svih oblika saradnje od obostranog interesa.

Takođe, dodala je, da bi bila značajna podrška Francuskog instituta za javnu upravu razvoju e-usluga, poput Jedinstvenog upravnog mesta, kako bi sve bilo u skladu sa novim pravnim okvirima Evropske unije u ovoj oblasti.