8. jun 2024 14:49

Popović, Žigmanov i Bukejlović razgovarali o unapređenju saradnje ministarstava Srbije i Srpske

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STR

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Maja Popović i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Tomislav Žigmanov sastali su se danas sa ministrom pravde Republike Srpske Milošem Bukejlovićem.

Na sastanku je ukazano na veoma dobru saradnju Srbije i Republike Srpske, koja je na visokom nivou i razgovaralo se o unapređenju dosadašnje saradnje tri ministarstva.

Razmatrana je i mogućnost održavanja naučne konferencije na kojoj bi se razmatrala argumentacija protiv navodnog genocida u Srebrenici, saopštilo je Ministarstvo pravde Srbije.

Service Photo Gallery

Osim toga, razmatrano je i unapređenje sprovođenja zajedničkih aktivnosti iz delokruga rada ministarstava kojima se doprinosi jačanju međusobnih veza i odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske.

Takođe, ukazano je i na potrebu razmene iskustava u vezi sa primenom i sprovođenjem propisa iz delokruga rada ministarstava kroz zajedničko organizovanje naučnih konferencija, radionica i stručnih skupova.

Sastanku su prisustvovali i državna sekretarka u Ministarstvu pravde Bojana Šćepanović i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Ivan Bošnjak, navodi se u saopštenju.