11. jun 2024 15:40

Stojković: Ulaganje u obrazovanje na KiM ulaganje u opstanak Srba na tom prostoru

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Kancelarija za KiM

KOSOVSKA MITROVICA - Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Jelena Stojković posetila je danas Medicinski fakultet Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i poručila da je ulaganje u obrazovanje na KiM ulaganje u opstanak Srba na tom prostoru.

"Ulaganje u obrazovanje višestruko se vraća i to je naš zalog za budućnost", istakla je Stojković prilikom obilaska, fakulteta koji zahvaljujući pomoći Kancelarije za KiM, pruža odlične uslove za studiranje i usavršavanje, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Service Photo Gallery

U cilju jačanja ove značajne institucije i kvaliteta nastave Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je sredstva za opremanje stomatologije donirajući opremu za 28 stomatoloških stolica.

Kancelarija je, takođe, obezbedila sredstva i u saradnji sa Medicinskim fakultetom nabavila fantom lutke za nastavu iz ginekologije.

Pored novog lifta i amfiteatra, koji su modernizovali svoj prostor u skladu sa zahtevima novog doba, kabineti su audio, vizuelno i informatički opremljeni.

Takođe, u cilju opremanja zgrade dekanata, Kancelarija za KiM je omogućila nabavku kotla za grejanje.

Stojković je zgradu Medicinskog fakulteta obišla u društvu dekana te institucije Tatjane Novaković.