14. jun 2024 13:52

Brnabić: Najoštrije osuđujem verbalno i fizičko nasilje nad zaposlenima u prosveti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: Najoštrije osuđujem verbalno i fizičko nasilje nad zaposlenima u prosveti

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić izjavila je danas da najoštrije osuđuje verbalno i fizičko nasilje nad zaposlenima u prosveti, vaspitačima, nastavnicima, profesorima.

Ona je na vanrednoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da je to nedopustivo i da očekuje opštu osudu čitavog društva.

Brnabić je tražila da se sastane nadležni odbor za obrazovanje i da podrži napore svih relevantnih ministarstava, kako bi se rešili problemi i da, ako treba, da se menjaju zakoni, koji će se naći na sednicama narodne Skupštine.

Ona je rekla da je razočarana što se ova tema koristi za političko potkusurivanje.

Lutovac napad na nastavnicu iskoristio da napadne porodicu predsednika

Ana Brnabić rekla je danas da najoštrije osuđuje napade na nastavnicu u osnovnoj školi u Beogradu i dodala da je opozicija ponovo iskoristila to u političke svrhe, a predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac da ponovo napadne porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je dodala da je kolegijum način na koji se svi zajedno dogovaraju o daljem radu skupštine, kako će to izgledati, kako će raditi i da tamo treba da se razgovara o osnovnim temama, najvažnijim temama u tom trenutku u društvu.

"Zato što mi kao parlament jesmo mesto i institucija gde na prvom mestu treba da se razgovara i debatuje o svim važnim temama u našem društvu", rekla je Brnabić.

Istakla je da naoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja.