19. januar 2023 14:39

Vlada Srbije odlučila da ukine Krizni štab za suzbijanje korona virusa

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku o ukidanju kriznog štaba za suzbijanje korona virusa.

Vlada je usvojila odluku o prestanku važenja Odluke o obrazovanju Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 s obzirom na to da je širenje virusa sa svim podvarijantama smanjeno u bitnoj meri u odnosu na period osnivanja ovog tela, kao i da ne postoji potreba za preduzimanjem koordinisanih aktivnosti organa državne uprave i stručnih lica medicinske i druge struke, saopšteno je iz vlade. 

Humanitarna pomoć Ukrajini za podršku elektroenergetskom sistemu

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da uputi humanitarnu pomoć u prioritetnoj opremi Ukrajini, u cilju podrške elektroenergetskom sistemu ove zemlje.

Kako je saopšteno, vlada je usvojila i Uredbu o visini posebne naknade za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije u 2023. godini, kojom se obezbeđuju novčana sredstva iz kojih Javno Preduzeće "Elektroprivreda Srbije", kao garantovani snabdevač, isplaćuje podsticaje povlašćenim i privremeno povlašćenim proizvođačima i time obezbeđuje troškove balansiranja proizvodnje električne energije.

Članovi vlade doneli su i Odluku o obrazovanju Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda, imajući u vidu globalni razvoj oblasti veštačke inteligencije.