18. jun 2024 13:46

Lazović: Bastać nije doneo odluku o saradnji, nećemo inicirati dalje razgovore

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Nosilac liste "Biramo Stari grad" Radomir Lazović saopštio je danas da nosilac liste "Čuvari Starog grada" Marko Bastać nije odgovorio na njegov predlog da zajedno formiraju vlast u toj opštini, ističući da dalje razgovore sa Bastaćem neće inicirati.

Lazović je prošle nedelje ponudio Bastaću da se do ponedeljka izjasni da li želi da zajedno formiraju vlast na Starom gradu, imajući u vidu da ni vladajuća ni opoziciona koalicija ne mogu samostalno da budu na vlasti u toj opštini.

On je rekao za dnevni list "Danas" da je njegova koalicija učinila sve da se formira vlast u Starom gradu, ali da je Bastać taj koji, kako kaže, odugovlači.

"Mi ne sporimo pravo 'Čuvarima Starog grada' da pregovaraju s kim žele, pa i sa naprednjacima, ali smatramo da ovo jeste jedna vrsta izigravanja volje birača, s obzirom na to da su građani Starog grada glasali za promenu vlasti", rekao je Lazović.

Bastać je ranije rekao da ne vidi potrebu da se sa odlukom o saradnji žuri, iako vlast na Starom gradu zavisi od toga sa kim će njegova lista napraviti koaliciju.