19. jun 2024 14:18

Ministar Ristić sa ambasadorima Francuske i Izraela o nastavku saradnje

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/ Goran Zlatković

BEOGRAD  - Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić razgovarao je danas sa ambasadorima Francuske i Izraela u Srbiji Pjerom Košarom i Jahelom Vilanom, o unapređenju saradnje u oblasti informisanja i telekomunikacija, posebno u domenu veštačke inteligencije.

Ministar i ambasadori su konstatovali ubrzan razvoj saradnje Srbije sa Francuskom i Izraelom u oblasti javnog informisanja i telekomunikacija, saopštilo je Ministarstvo.

Service Photo Gallery

Posebno je ukazano na mogućnosti dodatnog unapređenja saradnje u oblasti telekomunikacija i primene veštačke inteligencije kako bi bili postignuti još impresivniji rezultati.

Ministar Ristić je upoznao sagovornike sa rezultatima koje Srbija ostvaruje u oblasti telekomunikacija i primene veštačke inteligencije, naglašavajući nekoliko važnih projekata čija je realizacija u toku.

Takođe, Ristić je sagovornike obavestio i o intenzivnim aktivnostima čiju je realizaciju iniciralo ministarstvo, a koje za cilj imaju dalje unapređenje i razvoj u sektoru javnog informisanja, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su, uz čestitke Ristiću na imenovanju za ministra informisanja i telekomunikacija, iskazali obostranu spremnost i odlučnost da dalje unapređuju saradnju tri zemlje u oblasti javnog informisanja i telekomunikacija.