21. jun 2024 14:34

Đukić Dejanović izrazila zahvalnost svim učesnicima u procesu završnog ispita

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je završni ispit, odnosno mala matura, realizovan uspešno i zahvalila je svima koji su učestvovali u realizaciji procesa završnog ispita.

Đukić Dejanović je, u dopisu upućenom školskim i okružnim komisijama, informatičkim koordinatorima i drugim učesnicima ovog procesa, poručila da je završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja realizovan uspešno, u skladu sa propisima i stručnim zahtevima.

"Sa zadovoljstvom vas obaveštavam da je završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja realizovan uspešno, u skladu sa propisima i stručnim zahtevima. Tome ste doprineli svi vi koji ste vodili računa o tome da svoje različite kompleksne i odgovorne uloge tokom ovog ispita, sprovedete na najvišem nivou kvaliteta", rekla je ona, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Đukić Dejanović je rekla da su sva tri dana završnog ispita protekla po planu i u najboljem redu i dodala da je tome doprinela dobra koordinacija i saradnja svih aktera.

"Svi zajedno, vođeni istim ciljem - da uspešno realizujemo ovogodišnji završni ispit, uradili smo značajan posao. Kao i najčešće do sada, pokazalo se da smo ujedinjeni u zajedničkoj težnji, a to je unapređenje svih procesa važnih za obrazovni sistem", kazala je Đukić Dejanović, a saopštilo resorno ministarstvo.

Ona je navela da su Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije omogućili dodatne resurse i podršku za veću efikasnost i kraće rokove za dobijanje informacija o rezultatima.

Ministarka je posebnu zahvalnost uputila Fakultetu organizacionih nauka, Ministarstvu informisanja i telekomunikacija, Ministarstva unutrašnjih poslova, Pošte Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, ali i medijima koji su izveštavali o ovoj važnoj temi.

"Zbog svega navedenog, izražavam zahvalnost za ukupno angažovanje tokom svih faza realizacije završnog ispita, koji je održan od 18. do 20. juna 2024. godine", navela je ministarka prosvete.