22. jun 2024 11:35

Brnabić obišla radove na rekonstrukciji pozorišta “Boško Buha”

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić obišla radove na rekonstrukciji pozorišta “Boško Buha”

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić obišla je danas radove na rekonstrukciji pozorišta “Boško Buha” u Beogradu i poručila da joj je izuzetno zadovoljstvo da je Vlada Srbije rešila problem pozorišta i da je konačno počela rekonstrukcija na objektu koje je od izuzetnog značaja za Beograd i Srbiju.

"Meni je drago što smo konačno krenuli sa rekonstrukcijom pozorišta. Znamo svi koliko je tu problema bilo, kakvih peripetija, šta smo sve prošli, ali na kraju krajeva uradili smo ono što smo obećali i krenuli u rekonstrukciju", poručila je Brnabić prilikom obilaska.

Ona je dodala da je Vlada Republike Srbije tokom 2023. godine značajnu ulogu ka otpočinjanju radova, jer se zaključkom koji je Vlada donela rešio problem pogrešnog upisa u katastar.

"Grad Beograd je opredelio oko pet miliona evra za rekonstrukciju. Krenulo se u rekonstrukciju u aprilu ove godine, ja sam želela danas da posetim pozorište jer se osećam delom ovog projekta i htela sam i sama da se uverim u to da je rekonstrukcija krenula i dokle se stiglo", rekla je Brnabić.

Novembra prošle godine Sekretarijat za investicije Grada Beograda raspisao je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji pozorišta “Boško Buha”.

Vrednost radova procenjena je na 503 miliona dinara, bez PDV-a.

Tehničkom dokumentacijom predviđeno je da gledalište, nakon rekonstrukcije, umesto sadašnjih 288 ima 274 mesta.

Predviđene su prepravke u prizemlju, izgradnja novih stepeništa i proširivanje starih, podizanje krova bine, nova galerija, menja se pod u prizemlju, formiraju se novi ulaz i stepenište, u zoni ulaza za publiku postavlja se biletarnica, rekonstrukcija ostalih pratećih prostora pozorišta.