24. jun 2024 10:37

Nikodijević predložio Šapića za gradonačelnika

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević predložio je danas Aleksandra Šapića za novog gradonačelnika Beograda ispred liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra".

Na sednici Skupštine grada, Nikodijević je rekao da Šapića za gradonačelnika, pored toga što je jedan od najvećih srpskih vaterpolista svih vremena preporučuju i njegova politička aktivnost i iskustvo.

"Gospodin Šapić je u tri mandata bio predsednik opštine Novog Beograda, gde su ga građani Novog Beograda tri puta uzastopno birali, 2012. godine, 2016. godine i 2020. godine, pre nego što je u prošlom mandatu postao gradonačelnik Beograda. On je bio prvi na listi naše zajedničke koalicije 'Aleksandar Vučić - Beograd sutra' koja je dobila najveći broj glasova građana Beograda. Mi nikada nismo krili svog kandidata", rekao je Nikodijević.

Service Photo Gallery

Kako je rekao, da Šapića za novi mandat preporučuje i veliki broj projekata koji su pokrenuti u Beogradu.

"Krenuli smo u neke od najvećih infrastrukturnih projekata koji decenijama čekaju na realizaciju u Beogradu. Od završetka obilaznice, izgradnje Beogradskog metroa, izgradnje dva tunela ispod Beograda, Dunavska, Savska terasa i tunel od Mosta preko Ade do Autokomande. Završetak interceptora, izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu", naveo je Nikodijević.

Dodao je da će železnički sistem u Beogradu biti zaokružen povezivanjem svih beogradskih opština na beogradski metro, pa će građani i Lazarevca, i Rakovice, i Voždovca, i Sopota moći za 10, 15, 20 minuta da koristeći Beovoz dođu do centa grada.

Nikodijević je, takođe, naveo da je Šapić pokrenuo novu socijalnu politiku u gradu Beogradu.