28. jun 2024 12:30

Vučević položio venac na Spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević položio venac na Spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

KRUŠEVAC - Predsednik Vlade Miloš Vučević, u pratnji ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nemanje Starovića, položio je danas vence na Spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu, u okviru centralne državne manifestacije obeležavanja nacionalnog praznika Vidovdan i 635. godišnjica Boja na Kosovu.

Usledilo je intoniranje himne "Bože pravde", a potom su vence položili i MInistar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Pre polaganja venaca, Vučević je predsedavao svečanom sednicom Vlade Srbije u Gradskoj kući u Kruševcu, na kojoj su učestvovali svi ministri kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović.

Kako je najavljeno, predviđen je i obilazak Taktičko - tehničkog zbora, odnosno prikaz naoružanja i opreme.

Premijer Vučević je jutros u Ravanici prisustvovao parastosu Svetom knezu Lazaru i Kosovskim junacima, čime je otpočelo obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara - 28. jun.

Nakon toga, prisustvovao je i liturgiji koju je služio episkop braničevski Ignjatije i sveštensto SPC.

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica Boja na Kosovu, a tim povodom u Kruševcu se održava centralna manifestacija i svečana sednica Vlade Srbije.