8. jul 2024 10:04

Tatjana Macura o izjavi Škora: Nedopustiva dehumanizacija najviših funkcionera

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Ministarka bez portfelja zadužena za oblast rodne ravnopravnosti, sprečavanja nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena Tatjana Macura istakla je danas da izjaviti da bilo čije dete, samo zbog činjenice da se radi o detetu poličkog protivnika, treba da se tušira litijumom, izlaže uranijumu ili da bude izloženo na trgu, je bez ikakve dileme potpuna dehumanizacija političara koji se nalaze na najvišim državnim funkcijama.

"Verujem da je javnost Srbije i dalje u šoku nakon izjave Srđana Škora o sinu predsednika države, kao i o predsedniku lično. Dva puta sam preslušala izjavu da bih se uverila da je to što je izgovoreno bilo zaista tako", navela je Macura povodom izjava Škora o predsedniku Srbije, koje je izneo u emisiji KTV.

Istakla je da je uplitanje porodice i dece političkih suparnika u svakodnevni politički diskurs opasno i da sa tim mora da se prestane.

"Dobro je da je Tužilaštvo reagovalo i čvrsto verujem da će i Srđan Škoro i svako ko se sutra upusti da ovako nešto izjavi, biti sankcionisan od strane nadležnih institucija", navela je Macura.

Novinar Srđan Škoro izjavio je u emisiji KTV da bi Danilo Vučić, kako bi dao doprinos Srbiji, trebalo o svom trošku i bez obezbeđenja da ode u Majdanpek i na Kosovo i Metohijiu, ali i u rudnik litijuma da bi pokazao da taj metal nije štetan.