9. jul 2024 14:07

Dačić sa Li Mingom o saradnji u oblasti bezbednosti i borbe protiv kriminala

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Kine Li Mingom i tom prilikom istakao važnost saradnje Srbije i Kine po pitanju bezbednosti, kao i borbe protiv kriminala.

Dačić je naglasio spremnost MUP-a da nastavi jačanje saradnje u ovoj oblasti.

Li Ming čestitao je ministru Dačiću, u lično i u ime Ministarstva javne bezbednosti NR Kine, ponovno imenovanje za potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova.

Intext service Video

Takođe, ambasador je izrazio zadovoljstvo i spremnost da zajedno sa ministrom nastavi rad na produbljivanju tradicionalnog prijateljstva dveju država, jačanju komunikacije i razmene, kao i zajedničkom planiranju, promovisanju i implementiranju projekata saradnje.

Dačić i ambasador Ming dogovorili su i dalje korake u realizaciji zajedničkih policijskih patrola, vežbi i obuka specijalnih jedinica policije, kao i drugim projektima koji promovišu saradnju u oblasti javne bezbednosti.

Obe strane su izrazile zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i potvrdile opredeljenost za nastavak zajedničkog rada na unapređenju bezbednosnih standarda i podršci globalnim inicijativama.