10. jul 2024 12:49

Vučić: Kraljevo će dobiti dijagnostički centar, imaće sa svih strana auto-put

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

RUDNO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će radovi na izgradnji dijagnostičkog centra u Kraljevu početi do kraja ove godine ili u martu sledeće.

"Jesmo obećali dijagnostički centar i uradićemo ga. Samo što ne možete u istom trenutku da imate novac za sve. Ali da, uradićemo ga i da li ćemo početi to ove godine ili u martu sledeće godine, napravićemo. Ne moraju ljudi u Kraljevu da brinu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u mestu Rudno na Goliji, gde je obišao rekonstruisani put Studenica - Rudno. Istakao je da će Kraljevo isto tako dobiti i autoput do Čačka.

"Kao što već projektujemo brzu saobraćajnicu Kraljevo - Raška - Pazar. Kao što će do Kraljeva, Vrnjačke Banje i Trstenika i Kruševca da dođe autoput. Tako da gde god da krenete iz Kraljeva na koju god stranu sveta imate autoput. Kao što imate i aerodrom sad u Lađevcima i biće još linija odatle. Kao što sad ima ponovo i poneka fabrika, a treba da vidimo i za zatvoreni bazen u Kraljevu", naveo je Vučić.

Intext service Video

Naglasio je da ima puno projekata i mnogo važnih stvari koje će biti urađene, za šta je potrebno i mnogo para.

Na pitanje novinara da li će kao neko ko je pomogao u osnivanju Sabora violinista Srbije u Pranjanima ove godine biti domaćin i otvoriti tu manifestaciju u avgustu, Vučić je upitao kada će biti ta manifstacija i rekao da će ako ne bude na nekom putu ili ne bude imao neke važne obaveze gledati da dođe na otvaranje.

Service Photo Gallery

"Ako je 16, 17. i 18. avgust, nadam se da ću moći. Nemoj da me držite za reč", rekao je Vučić.

Država je u boljem stanju nego što je ikada bila, ulaže se svuda

Predsednik Srbije izjavio je danas da je izgradnja puta Stedenica-Rudno koštala šest miliona evra, dodajući da je država to mogla da uradi, jer je danas u boljem stanju nego što je ikada bila i hoće da ulaže i pomogne svakom svom delu.

"Srećan sam što sam ovde. Dali smo ne mali novac za put Studenica-Rudno. I srećan sam što smo to uradili, jer je bilo pitanje trenutka kada će neko da strada prelazeći most. Oko šest miliona evra je to koštalo i nema za to nikakvog ekonomskog opravdanja. Ne postoji taj koji će vam reći da je to bilo pametno ulaganje. A ja mislim da je bilo pametno ulaganje zato što je ulaganje u vas koji živite ovde na Goliji, Studenici, Rudnom", rekao je Vučić obraćajući se meštanima.

On je najavio da će se brzo nastaviti sa ulaganjima i ka Nikoljači, ali je poručio meštanima i da se zapitaju zašto to nije urađeno 30,40, 50 godina, i podvukao da je to urađeno zato što je sada država u boljem stanju nego što je ikada bila.

Intext service Video

"Biće u još boljem, ukoliko budemo uspeli da izbegnemo sve teškoće i sve prepreke koje nam se na putu nalaze, sve one koji bi da Srbiju na različite načine uvlače u nemirne vode, samo da sačuvamo mir svojim znanjem, svojom sposobnošću, svojim radom, uspećemo sve to da izgradimo i da rešimo pitanje i vodovoda i kanalizacije, da rešimo ona pitanja koja su u mnogim najrazvijenim zemljama odavno rešena, a za koje smo mislili da su samo laži političara pred izbore", naveo je Vučić.

Vučić je zamolio meštane da veruju svojoj državi i da je poštuju, poručujući da država hoće da ulaže i da pokaže da brine za ljude.