11. jul 2024 13:59

Vulin: Ratno huškanje kakvo je danas izgovorio Bećirović nije se čulo od 1995.

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug TV, arhiva

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je da je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović danas u Potočarima održao najopasniji govor jednog predstavnika BiH od 1995. godine i da se takvo ratno huškanje od tada nije čulo izražavajući očekivanje da će međunarodna zajednica reagovati.

"Ratno huškanje kakvo je danas izgovorio Denis Bećirović nije se čulo od 1995. godine. Ovo je najopasniji i najodvratniji govor jednog predstavnika BiH od 1995. Sve izgovorene laži, svaka reč mržnje prema Srbiji, Srpskoj i Aleksandru Vučiću, svaka lažna simetrija je poziv za nove zločine prema Srbima i želja da se izazovu i opravdaju sukobi na Balkanu", naveo je Vulin i istakao:

"Očekujem da će se međunarodna zajednica oglasiti i ograditi od Bećirovićevog huškanja. Sada je vreme da pokažu da im je stalo do mira, Bećiroviću nije", izjavio je Vulin komentarišući obraćanje Denisa Bećirovića u Potočarima.

On je istakao i da je pre devet godina u Srebrenici pokušano ubistvo tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića, navodeći da krivce za pokušaj ubistva treba tražiti u organima koji su trebali da zaštite premijera.

"Dok su ga (Vučića) linčovali, kraj njega nije bilo ni jednog ministra iz Bosne i Hercegovine. Niko od domaćina i organizatora nije pokušao da obuzda rulju, niko se nikada nije izvinio, i niko nikada nije odgovarao", kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Vučić nije dozvolio da pokušaj njegovog ubistva utiče na odnose sa Bosnom i Hercegovinom.

"Ne zato što nije trebalo da utiče, već zato što nije dozvolio da utiče", ukazao je Vulin.

"Krivce za pokušaj ubistva Aleksandra Vučića treba tražiti u organima koji su trebali da zaštite premijera Srbije. Tog dana Aleksandar Vučić nije izgubio obraz, ali njegovi domaćini jesu", zaključio je Vulin.