12. jul 2024 12:55

Brnabić: Munira Subašić izrekla najmonstruozniju pretnju Vučiću i njegovoj deci

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: Munira Subašić izrekla najmonstruozniju pretnju Vučiću i njegovoj deci

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić saopštila je danas da je predsednica udruženja "Majke Srebrenice i Žepe" Munira Subašić izrekla "dosad najmonstrouzniju pretnju - i ne samo po život" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, već "direktnu pretnju po život njegove dece i njegovih još uvek nerođenih unučadi".

Govoreći o izjavi Subašić da "nije samo njegov (Vučićev) život važan – važan je život njegove dece i njegovih unučadi", Brnabić je na društvenoj mreži X upitala da li je takva izjava "poziv na mir, na poštovanje žrtava?? I to čoveku koji je otišao u Srebrenicu da oda poštovanje žrtvama i majkama Srebrenice, a koga su tamo pokušali da ubiju, za šta niko nije ni optužen, a kamoli odgovarao".

"Meni je žao što Aleksandar Vučić nije bio sponzor Rezolucije, što se na taj način nije nama majkama izvinio. Mrtvi se ne mogu vratiti, ali ipak i on ima svoju djecu. Mora da misli na to. Nije samo njegov život važan – važan je život njegove djece i njegovih unučadi", rekla je Subašić.

"Kad niko ne reaguje - ni iz BiH, ni iz međunarodne zajednice - na godine sipanja mržnje, kad ćute o lažima da je bio iznad Sarajeva sa snajperom, kad ćutanjem odobravaju pokušaj njegovog ubistva, kao što odobravaju već 9 godina, onda dođe do ovoga", istakla je Brnabić.

Sad, kako navodi Brnabić, "nastavite da ćutite svi - i međunarodna zajednica i ovdašnji opozicioni političari, i Sarajevo, a tajkunski pamfleti kao što je Danas neka nastave slobodno da prenose ovakve stvari bez trunke zadrške, bez ikakve ograde, bez ikakvog suda, čime i oni izražavaju svoje slaganje sa pretnjama upućenim Aleksandru Vučiću, njegovoj deci i unucima".

"Čestitam vam svima što ste uspeli da pokažete dokle mržnja i ćutanje mogu da dovedu. Mi ćemo, uprkos svemu, nastaviti da se borimo za mir, za stabilnost, za bolje povezan region, za budućnost i generacije koje dolaze posle nas - i nećemo ni kleti, ni bacati fatvu, ni pretiti ni liderima drugih zemalja, ničijoj deci i ničijim unicima, ali se nećemo plašiti, nikada, da uvek kažemo istinu i da se za istinu borimo - onako kako se bori Vučić", zaključuje Brnabić.