13. jul 2024 10:26

Vučić: Sa egipatskim narodom delimo ljubav prema slobodi i nezavisnosti

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

KAIRO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas posle obilaska Memorijalnog kompleksa Neznanom junaku u Kairu da sa egipatskim narodom delimo ljubav prema slobodi i nezavisnosti, kao i "istu kulturu sećanja na sve one koji su nam svojom borbom i hrabrošću omogućili da nastavimo da gradimo naše zemlje u miru".

On je na Instagramu naveo da se sa "velikim pijetetom poklonio senima ratnika koji su dali život za svoj narod i državu i položio venac na spomen-grobnicu Anvara Sadata, čoveka koji je daleko video, mudro vodio svoju zemlju, promenio njeno lice uz iskrenu posvećenost miru i koji je zbog toga platio najveću cenu".

"Poštovanje prema najvećoj žrtvi koja se daje za svoj narod uvek ostaje putokaz za generacije koje dolaze i podsetnik da je mir jedna od najvećih i najskupljih vrednosti za koju svi moramo da se borimo", napisao je Vučić.

Service Photo Gallery

Vučić je danas, u okviru zvanične posete Egiptu, posetio Memorijalni kompleks Neznanom junaku u Kairu, u distriktu Nasr, i položio venac na grob Neznanom junaku.

Njega je dočekao general major Abdel Al Moti Alem, komandant Centralne vojne zone. Takođe, Vučić je obišao i spomen-grobnicu predsednika Egipta Anvara Sadata, koja se nalazi u okviru Memorijalnog kompleksa i položio venac na grob.

Vučić položio venac na grob Neznanom junaku u Kairu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio Memorijalni kompleks Neznanom junaku u Kairu, u distriktu Nasr, i položio venac na grob Neznanom junaku.

Njega je dočekao general major Abdel Al Moti Alem, komandant Centralne vojne zone.

Takođe, Vučić je obišao i spomen-grobnicu predsednika Egipta Anvara Sadata, koja se nalazi u okviru Memorijalnog kompleksa i položio venac na grob.

Memorijalni kompleks Neznanom junaku u Kairu je spomenik u obliku piramide u distriktu Nasr, čiju je izgradnju naredio predsednik Anvar Sadat 1974. godine u čast Egipćana i Arapa koji su izgubili živote u Oktobarskom ratu 1973. godine. U okviru kompleksa nalazi se i spomen - grobnica predsednika Anvara Sadata, koji je ubijen u oktobru 1981. godine.