14. jul 2024 17:22

Kralj Čarls postao vlasnik stana u Njujorku vrednog 6,6 miliona dolara

Izvor: TANJUG

Foto: pool photo via AP/Yui Mok

NJUJORK - Britanski kralj Čars III postao je vlasnik stana u luksuznom rezidencijalnom tornju na Menhtetnu u čuvenom "redu milijardera", sa pogledom na Central park, što je, kako mediji prenose, 24. nekretnina u Njujorku na čijem se ugovoru pominje kraljevo ime.

Trosobni stan se prostire na 1.000 kvadrata. Nalazi se u neboderu koji je trenutno četvrti po visini u SAD-u, na 57 ulici na 11 spratu. Ima tri spavaće sobe i pet kupatila. Zgrada ima svoj teniski teren, bazen i saunu.

Podaci kažu da je stan kupio subjekt povezan s kraljem za 6,6 miliona dolara, da ga je platio tri miliona manje od porvobitne tražene cene.

Robert MekKabing, viši komesar za trgovinu i direktor za trgovinu i investicije u kanadskom konzulatu u Njujorku, potpisao je akt u ime kralja Čarlsa, i on za The Post kaže da kralj u njemu neće živeti.

Mediji podsećaju da je kralj Čarls III postao suvereni vladar Kanade nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II, u septembru 2022 i da je to razlog zašto se njegovo ime pominje pri kupovini.

MekKaning navodi da kralj neće koristiti stan jer je kupljen da bude zvanična rezidencija za Generalni konzulat u Njujorku.