5. oktobar 2023 10:51

London: Aktivisti prekinuli pozorišnu predstavu, petoro uhapšeno

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Melinda Nagy, ilustracija

LONDON - Pripadnici grupe "Samo zaustavite naftu" (Just Stop Oil) prekinuli su izvođenje predstave "Jadnici" u pozorištu na londonskom Vest Endu, adaptriane po istoimenom romanu Viktora Igoa, zbog čega je intervenisala policija i uhapsila pet osoba.

Na snimku koji je ova grupa podelila na društvenim mrežama, vidi se kako njeni aktivisti izlaze na pozorišnu scenu i traže od publike da se "pridruži pobuni", ali čuju se i gledaoci iz sale koji zvižde i traže da aktivisti napuste pozorište, prenosi Bi-Bi-Si.

Demonstranti su na scenu izašli sa narandžastim transparentom i logom svoje grupe, a potom je glumačka ekipa, nakon neuspešnog pokušaja da nastavi sa predstavom, napustila scenu.

Organizacija "Samo zaustavite naftu" objavila je da je predstava prekinuta i da je pozorište evakuisano do 21.10.

Londonska policija je potvrdila da je oko 21.00 sat primljen poziv iz pozorišta na aveniji Šeftsberi zbog "protesta aktivista tokom predstave".

Grupa za zaštitu životne sredine "Samo zaustavite naftu" poznata je po organizovanju incidenata na javnim događajima, a organizovala je i protest tokom odžavanja teniskog turnira u Vimbldonu.