18. januar 2023 10:28

Makao: 18 godina zatvora zbog organizovanja ilegalnog kockanja

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Nejron Photo, ilustracija

MAKAO - Osnivač moćne Sansiti grupe, koja uzima proviziju za povezivanje kockara i kazina, Alvin Čau, osuđen je danas na 18 godina zatvora zbog organizacije ilegalnog kockanja, vođenja kriminalne organizacije i po mnogim drugim tačkama optužnice.

Sudija je obrazložila presudu konstatacijom da ilegalno kockanje nije bilo moguće bez odobrenja Alvina Čaa, iako on možda nije direktno učestvovao u tim aktivnostima, kao što tvrdi njegov advokat, prenosi AP.

Sud je naložio Čau i nekima od osuđenih u istom procesu da plate vladi 380 miliona dolara, kao i odštetu drugim operatorima kazina.

Alvin Čau je uhapšen u Makau u novembru 2021. godine i optužen da je vodio međunarodni kriminalni kockarski sindikat koji je oštetio državu za milijardu dolara neplaćenog poreza za period između 2013. i 2021. godine.

Optužnica je imala 290 tačaka, a suština se svodi na to da je Čao ostvario ogroman profit kroz ilegalno klađenje i kocku.

Makao je jedino mesto u Kini gde su kazina legalna, a organizacije kao što je Sansiti grup su veoma važne za funkcinisanje kockarskih aktivnosti.

One privlače igrače visokog ranga ili dobrog imovinskog stanja u Makao, organizuju im put u ovu bivšu portugalsku koloniju i podižu kredite za kockanje, naravno, za odgovarajuću proviziju.