1. avgust 2024 16:10

Mediji: Ruski avion sleteo u Ankaru zbog razmene zarobljenika između SAD i Rusije

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/SB2010 studio, ilustracija

MOSKVA - Avioni američke i ruske vlade sleteli su na aerodrom Esenboga u Ankari u okviru razmene špijuna između SAD i Rusije pod koordinacijom turske Nacionalne obaveštajne organizacije (MIT), javila je turska televizija NTV.

Među razmenjenim zarobljenicima je i novinar Volstrit džornala Ivan Gerškovič.

"Danas će biti sprovedena operacija razmene pod koordinacijom naše organizacije. Naša organizacija je preuzela veliku posredničku ulogu u ovoj operaciji, koja je najsveobuhvatnija u poslednjem periodu", navodi se u saopštenju MIT.

Mediji: Ruski avion sleteo u Ankaru zbog razmene zarobljenika između SAD i Rusije

Ruski avion, koji je iz Vnukova poleteo ka Turskoj, sleteo je u Ankaru, pokazuju podaci portala Flightradar24 nakon što su se u medijima pojavile informacije o razmeni zarobljenika, među kojima je novinar Volstrit džornala Evan Gerškovič koji je osuđen u Rusiji za špijunažu.

Portal CNN preneo je, pozivajući se na neimenovanog predstavnika američke administracije, da se "upravo sada" odvija velika razmena zatvorenika u kojoj učestvuju Sjedinjene Američke Države, Nemačka, Rusija i druge zemlje.

Ranije je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao da Kremlj ne komentariše temu priprema za moguću razmenu zatvorenika.

Kako navodi Flightradar24, avion Tu-2 04 poleteo je iz Vnukova u 12.43 po moskovskom vremenu u pravcu Ankare i sleteo na odredište oko 16.20 po moskovskom vremenu.