20. avgust 2024 08:28

Gradske vlasti: Ruske krstareće rakete Iskander oborene iznad Kijeva

Izvor: TANJUG

Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP, File/

KIJEV - Ruske trupe jutros su napale Kijev najverovatnije krstarećim raketama Iskander-K, a projektili su oboreni na prilazima gradu, saopštila je vojna uprava Kijeva.

Ruske snage su napale Kijev iz pravca severa, navodi se u saopštenju i dodaje da je to peti raketni napad na Kijev ovog meseca, prenosi Ukrinform.

Rakete su uništene sredstvima PVO na prilazima gradu i u ovom trenutku nema izveštaja o razaranjima i eventulanim žrtvama.

U glavnom gradu Ukrajine i nizu istočnih i severnih regiona prethodno je objavljena vazdušna uzbuna zbog opasnosti od raketnog napada.

Veliki požar u Ternopoljskoj oblasti tokom vazdušne uzbune

U Ternopoljskoj oblasti u Ukrajini noćas je izbio veliki požar tokom vazdušne uzbune, a stanovništo je preporučeno da ne napušta domove bez preke potrebe, saopštile su regionalne vlasti.

Na licu mesta rade zaposleni Državne službe za vanredne situacije i policije, navodi se u poruci na Telegramu, a prenosi Ukrinform.
Nije još poznato koji objekat gori, a u Ternopoljskom okrugu se vrše merenja kvaliteta vazduha, navodi ukrajinski portal.

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine tokom noći je upozorilo na kretanje ruskih jurišnih dronova u pravcu zapadnih oblasti, uključujući Ternopoljsku oblast.