29. avgust 2024 15:48

Veliki broj avio-kompanija produžio obustavu letova za Bliski istok

Izvor: TANJUG

Foto: shutterstock.com/OlegRi, ilustracija

BEJRUT/ TEL AVIV - Veliki broj međunarodnih avio-kompanija, uključujući Lufthanzu, Er Frans-KLM, Er Indija, ITA ervejz i Junajted erlajnz, produžile su obustavu letova za Bliski istok usled zabrinutosti zbog širenja konflikta u tom regionu.

Er Frans-KLM je otkazao sve letove za i iz Tel Aviva do 26. oktobra, a Er Frans je otkazao letove za Tel Aviv i Bejrut tokom 25. i 26 avgusta nakon raketne razmete između Izraela i Hezbolaha.

Nastavio je sa radom 27. avgusta, na osnovu informacija o letovima na veb-stranici, prenosi Rojters.

Transavia, niskobudžetna jedinica te francusko-holandske grupe, otkazala je letove za i iz Tel Aviva do 31. marta 2025, a letove za Aman i Bejrut do novembra.

ITA ervejz produžila je obustavu letova za i iz Tel Aviva do septembra, dok su Lufthansini letovi za Tel Aviv i Teheran obustavljeni do 4. septembra, a za Bejrut do 30. septembra.

Lufthansini letovi za Aman i Erbil nastavljeni su u utorak.

Avio-kompanija Rajaner otkazala je letove za i iz Tel Aviva do 30. septembra navodeći "operativna ograničenja".

Britanija je savetovala svojim avio-kompanijama da ne ulaze u vazdušni prostor Libana od 8. avgusta do 4. novembra, navodeći "potencijalni rizik za avijaciju od vojnih aktivnosti".

Junajted erlajns je obustavio letove za Tel Aviv u bliskoj budućnosti iz bezbednosnih razloga, dok je druga američka kompanija, Delta, pauzirala letove između Njujorka i Tel Aviva do 31. oktobra.

Indijski avio-prevoznik Er Indija obustavio je redovne letove za i iz Tel Aviva do daljnjeg.

Letove za Bliski istok suspendovale su i avio-kompanije iz Grčke, Alžira, Poljske, Turske, Rumunije i Jordana.