31. avgust 2024 11:33

Vučić s Bilčikom: Strateški cilj Srbije ulazak u EU, za napredak neophodan mir

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

PRAG  - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je danas, u razgovoru s bivšim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom u Pragu ponovio da je strateški cilj Srbije ulazak u EU i da nam je "za svaku vrstu napretka u zemlji, regionu i Evropi neophodno da imamo mir i stabilnost".

"Srdačan susret s Bilčikom, dobrim poznavaocem prilika u Srbiji i regionu. Razgovarali smo o evropskom putu Srbije, prioritetima naše reformske agende, kao i uticaju nedavnih evropskih izbora na nastavak procesa proširenja EU", napisao je predsednik Srbije na Instagramu nakon sastanka sa Bilčikom tokom Foruma GLOBSEC2024 koji se održava u Pragu.

Intext service Video

Tokom dana, predsednika Vučića u Pragu očekuju brojni bilateralni sastanci, a potom će učestvovati na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU".

Predsednik Vučić razgovarao sa predsednikom GLOBSEC i Bilčikom u Pragu

Aleksandar Vučić sastao se danas sa osnivačem i predsednikom organizacije GLOBSEC Robertom Vasom i bivšim izvestiocem Evropskog parlamenta Vladimirom Bilčikom u Pragu, gde se održava forum GLOBSEC2024.

Prethodno, Vučić se sastao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Finske Aleksandrom Stubom, a imao je i odvojen sastanak sa Bilčikom.

Tokom foruma u Pragu predsednika Vučića očekuju brojni bilateralni sastanci, a on će potom učestvovati na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU".