2. septembar 2024 21:35

Đurić u Bakuu: Cilj Prištine sprovođenje terora nad Srbima i njihovo etničko čišćenje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đurić u Bakuu: Cilj Prištine sprovođenje terora nad Srbima i njihovo etničko čišćenje

Foto: TANJUG/MSP

BAKU - Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas, u okviru posete Azerbejdžanu, sa predsednikom vlade te zemlje Alijem Asadovim, kojem je preneo da je cilj politike Prištine sprovođenje terora nad srpskim narodom i njegovo etničko čišćenje sa teritorije pokrajine.

Šef srpske diplomatije je tokom sastanka zahvalio Azerbejdžanu što principijelno poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i rekao da Srbija pruža punu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Azerbejdžan.

Đurić je izrazio uverenje da će dve države nastaviti sa međusobnom podrškom u međunarodnoj areni, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Đurić je istakao da su Srbija i Azerbejdžan dve tradicionalno prijateljske zemlje, koje, zahvaljujući jakim i neposrednim vezama predsednika Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva, danas imaju političke odnose na istorijskom maksimumu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Naveo je da bi održavanje prvog sastanka Saveta za strateško partnerstvo dve zemlje do kraja ove godine bilo još jedna potvrda odličnih odnosa dva predsednika i dve vlade, ali i dobar način za nastavak bilateralne saradnje na visokom nivou.

Kada je reč o ekonomskoj bilaterali, Đurić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je, samo u poslednjih pet godina, obim trgovinske razmene sa Azerbejdžanom uvećan skoro 14 puta, što svedoči o sve intenzivnijoj dinamici naše privredne saradnje.

I ovom prilikom, šef srpske diplomatije zahvalio je na podršci Azerbejdžana izboru Beograda za domaćina Specijalizovane svetske izložbe Ekspo 2027, navodi se u saopštenju MSP.